European Money Week 2018

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) și Institutul Bancar Român (IBR) au organizat cea de-a 4-a ediție a evenimentului educațional “Noi tendințe în reglementare, cu focus pe protecția consumatorului” sub egida programului European Money Week, în data de 12 martie 2018.

Programul European Money Week a debutat în anul 2015 și se desfăşoară simultan în statele membre ale Uniunii Europene fiind o acţiune iniţiată de asociaţiile bancare membre ale Federaţiei Bancare Europene, la care ARB este membră. Obiectivul organizării European Money Week la nivelul Uniunii Europene este creșterea nivelului de conștientizare privind importanța educației financiare. Educația financiară promovează o relație echilibrată între clienți și bănci la nivel micro, iar la nivel macroeconomic clienții bancari educați în domeniul financiar asigură stabilitatea sistemului.

În cadrul primei ediţii a European Money Week, Asociaţia Română a Băncilor a lansat site-ul dedicat de educaţie financiară www.educatiefinanciara.info având ca obiectiv promovarea către publicul larg a informaţiilor de natură financiar-bancară care permit asumarea corespunzătoare de către consumatorii de servicii financiare a drepturilor, obligaţiilor şi riscurilor aferente acestora. La cea de a doua ediție a European Money Week, s-a lansat inițiativa public – privată denumită Platforma de Educație Financiară, concepută prin implicarea stakeholderilor întregii pieţe financiare. Obiectivul agregator al partenerilor Platformei îl reprezintă creșterea nivelului de educație financiară în România. În cadrul ediției a treia, ARB și IBR au organizat conferința „Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparenţă şi riscuri”.

Studiul realizat de KPMG

Descarca studiul


Prezentari speakeri:

Maria MAXIM – Partener, Wolf Theiss

Descarca prezentarea

Dorin Alexandru BADEA – Vicepreşedinte CFA Romania

Descarca prezentarea

Pentru a vedea tot albumul, dati click pe poze.