Educație Financiară

Accesarea unui credit

Solicitarea și contractarea unei facilități de creditare

Detalii Accesarea unui credit

Riscul unui credit

Ce se întamplă după contractarea unui credit? Odată semnată documentația contractuală și prezentate documentele justificative ( dacă este cazul), poți utiliza finanțarea obținută în vederea realizării proiectelor personale.

Detalii Riscul unui credit

Restructurarea unui credit

Operațiunile de restructurare a creditelor sunt operațiuni bancare care au scopul de a susține clienții în depășirea unor situații de dificultate financiară temporară apărute pe perioada de derulare a contractelor

Detalii Restructurarea unui credit

SEPA pentru clienţi

Zona unică de plăţi în euro – Single Euro Payments Area – SEPA este acea zonă geografică în care nu există diferențe între plățile fără numerar în euro, naționale sau transfrontaliere.

Detalii SEPA pentru clienţi

Mic dicționar de plăți

Plata poate fi definită ca un transfer de fonduri prin care se stinge o obligaţie din partea plătitorului către beneficiar. Plătitorul este acea parte într-o tranzacţie de plată care transferă fondurile…

Detalii Mic dicționar de plăți

Medierea

Activitatea de mediere a devenit în ultima perioadă o alternativă din ce în ce mai utilizată în soluționarea diverselor dispute ce apar între oameni, între agenți economici, sau între agenți economici și consumatori.

Detalii Medierea

Cum previi frauda?

Cum să previi un caz de fraudă? si Ce trebuie să faci când ai fost victima unei fraude?

Detalii Cum previi frauda?

Plata prin internet și mobile banking

Sfaturi utile privind utilizarea și efectuarea de plăți prin internet banking și mobile banking.

Detalii Plata prin internet și mobile banking

Utilizarea cardurilor

Ce este un card și ce tipuri de carduri există?
Cardul este un instrument modern de plată, materializat în principal sub forma unui «dreptunghi de plastic » dar…

Detalii Utilizarea cardurilor

Economisirea

De ce să economiseşti? Ce trebuie să ştii când alegi banca potrivită: Ce îţi oferă sistemul bancar? Depozitele reprezintă cele mai avantajoase şi sigure modalităţi de economisire. Băncile oferă depozite bancare pentru tine, ca persoană fizică, sau pentru persoana juridică pe care o reprezinţi.

Detalii Economisirea

Cum să-mi gestionez bugetul

Unii dintre noi sunt studenți, matematicieni, unii construiesc clădiri, alții le echipează, medicii ne tratează. Avem specializări diferite, dar cu toții avem ceva în comun. Suntem proprii manageri ai bugetului nostru.

Detalii Cum să-mi gestionez bugetul

Creditarea pentru bunuri imobile

Ghid informativ cu privire la contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile în conformitate cu OUG 52/2016 Contractele de credit pentru consumatori privind vânzarea, respectiv cumpărarea unor bunuri imobile, inclusiv contractele de credit garantate cu ipotecă asupra unor bunuri imobile şi contractelor de credit ce implică un drept legat