EUROPEAN MONEY QUIZ

Au început înregistrările pentru finala națională a European Money Quiz, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani*. Înregistrați-vă acum pentru a lua parte la concursul național care va avea loc joi, 21 martie 2024, ora 12.00, într-un eveniment online live susținut pe Kahoot!, o platformă de învățare online, și Zoom.

Evenimentul se va desfășura în una sau mai multe sesiuni, cu maximum 2.000 de participanți fiecare, candidații urmând să primească un link de invitație de la organizatorii concursului pentru a participa.

Organizatorii își rezervă dreptul ca, în funcție de numărul elevilor înscriși, să desfășoare mai multe sesiuni ale concursului, ceea ce înseamnă că sesiunile următoare se desfășoară la intervale succesive de 1 oră. În situația în care se vor organiza mai multe sesiuni, primii doi clasați în funcție de punctajul obținut vor reprezenta România la concursul european.

Pavel Bartoș va fi gazda competiției naționale din acest an!

Participanții / clasele concurente din România se pot înscrie pentru a concura prin intermediul IBR trimițând un mail la concurs@ibr-rbi.ro, până la data de 18 martie 2024.

European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE) și sub brandul Global Money Week. În România, concursul este organizat de Asociaţia Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanțelor și Institutul Bancar Român (IBR).

 Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week.

*Competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani (elevii trebuie să aibă 13 ani împliniți la data de 21 martie 2024 și 16 ani neîmpliniți la data finalei europene care se desfășoară la data de 19 aprilie 2024). Încălcarea prevederilor privind vârsta conduce la descalificarea automată a câștigătorilor. 

Concursul se desfășoară în două etape:

  1. Finala națională

Concursul național se va organiza la data de 21 martie 2024, ora 12.00, simultan pentru toate liceele/școlile înscrise în competiție, în funcție de numărul de participanți. Fiecare elev va susține testul de acasă sau de la școală. Pentru a oferi posibilitatea tuturor participanților să se conecteze, se va acorda un timp de 15 minute.

Pentru a răspunde, sunt necesare 2 device-uri. Întrebările vor fi afișate pe un ecran, iar răspunsurile vor fi transmise de pe un alt dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă etc.).

  • Câștigătorii la nivel național vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp, pe platforma online Kahoot!
  • ARB va acorda trei premii pentru elevi. Astfel, câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare  de 3267 lei brut (3.000 lei net), câștigătorul premiului II va beneficia de 2.156 lei brut  (2.000 lei net) și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.044 lei brut (1.000 lei net). Toate obligațiile fiscale revin în sarcina ARB cu prezentarea  actelor de identitate ale premianților/părinților.
  • Profesorii coordonatori vor ajuta la identificarea elevilor câștigători.
  • Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp. 
  1. Finala europeană

Finala europeană va avea la Bruxelles, unde primii doi elevi câștigători din România vor concura alături de elevi din întreaga Europă.

Finala europeană este programată vineri, 19 aprilie 2024.

Toate costurile deplasării – transport, cazare, masă – vor fi suportate de Asociația Română a Băncilor. Detaliile deplasării vor fi comunicate câștigătorilor după desfășurarea competiției naționale.

Primii trei clasați la finala europeană vor fi premiați de Federația Bancară Europeană cu premii în bani!

Îți dorești să participi?

Înregistrarea concurenților va fi gestionată de Institutul Bancar Român, partenerul educațional al Asociației Române a Băncilor.

Pentru înregistrare, profesorii /elevii participanți vor trimite către concurs@ibr-rbi.ro,  informațiile pentru înscriere: Numele complet al școlii/liceului, orașul, adresa şi codul poştal, numărul de elevi din fiecare clasă, numele profesorilor, număr de telefon şi e-mail-ul acestora.

IBR va furniza un nume de utilizator pentru fiecare clasă înscrisă/participant înscris, format din maximum 13 caractere.

Participarea la competiție este GRATUITĂ!

Fii pregătit pentru European Money Quiz! Exersează pentru a fi unul dintre câștigătorii concursului!

Toți elevii din România pot exersa pentru competiția națională pe platforma Kahoot! unde vor găsi întrebări de test în limba română.

Pentru a consulta Regulamentul European Money Quiz 2023 accesați butonul Descarcă de mai jos:

Descarcă

GHID conectare WEBINAR

Pentru a consulta GHID-ul de conectare la Webinar-ul European Money Quiz 2024 accesați butonul Descarcă de mai jos:

Descarcă

Succes!