EUROPEAN MONEY QUIZ

Au început înregistrările pentru finala națională a European Money Quiz organizată de Asociația Română a Băncilor, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani*. Înregistrați-vă acum pentru a lua parte la concursul naţional care va avea loc joi, 23 martie 2023, ora 12.00, într-un eveniment online live susținut pe Kahoot!, o platformă de învățare online, și Zoom.

Selly (Andrei Șelaru) va fi gazda competiției naționale din acest an! Vlogger, cântăreț și actor, Selly se alătură competiției noastre și va fi alături de elevii participanți pe toată durata desfășurării concursului național.

Participanții / clasele concurente din România se pot înscrie pentru a concura prin intermediul IBR trimițând un mail la  delia.iordache[at]ibr-rbi.ro, până la data de 20 martie 2023.

European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE), care este implementată în România de Asociația Română a Băncilor (ARB), în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educațional cu Institutul Bancar Român (IBR).

 Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week, program care se va derula anul acesta în perioada 20-26 martie.

*Competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani (elevii trebuie să aibă 13 ani împliniți la data de 23 martie 2023 și 16 ani neîmpliniți la data finalei europene care se desfășoară la data de 16 mai 2023 la Bruxelles). Încălcarea prevederilor privind vârsta conduce la descalificarea automată a câștigătorilor. 

Concursul se desfăşoară în două etape:

1.Finala națională

Concursul național se va organiza la data de 23 martie 2023, ora 12.00, simultan pentru toate liceele/școlile înscrise în competiție. Fiecare elev va susține testul de acasă sau de la școală dacă contextul pandemic va permite. Pentru a oferi posibilitatea tuturor participanților să se logheze, se va acorda un timp de 15 minute.

Pentru a răspunde, sunt necesare 2 device-uri. Întrebările vor fi afișate pe un ecran, iar răspunsurile vor fi transmise de pe un alt dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă etc.).

  • Câștigătorii la nivel național vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp, pe platforma online Kahoot!
  • ARB va acorda trei premii pentru elevi. Astfel, câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare  de 3.267 lei brut (3.000 lei net), câștigătorul premiului II va beneficia de 2.156 lei brut  (2.000 lei net) și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.044 lei brut (1.000 lei net). Toate obligațiile fiscale revin în sarcina ARB cu prezentarea  actelor de identitate ale premianților.
  • Profesorii coordonatori vor ajuta la identificarea elevilor câștigători.
  • Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.

2. Finala europeană

Finala turneului european va avea la Bruxelles, unde primii doi elevi câștigători din România vor concura alături de elevi din întreaga Europă.

Finala europeană este programată marți, 16 mai 2023.

Cel mai probabil, echipa reprezentantă a României va pleca spre Bruxelles în dimineața zilei de 15 mai 2023 și va reveni în țară pe 16 mai 2023. Toate costurile deplasării – transport, cazare, masă – vor fi suportate de Asociația Română a Băncilor. Detaliile deplasării vor fi comunicate câștigătorilor după desfășurarea competiției naționale.

Primii trei clasați la finala europeană vor fi premiați de Federația Bancară Europeană cu premii în bani!

Îți dorești să participi?

Înregistrarea concurenților va fi gestionată de Institutul Bancar Român, partenerul educaţional al Asociației Române a Băncilor.

Pentru înregistrare, profesorii /elevii participanți vor trimite către delia.iordache[at]ibr-rbi.ro, informațiile pentru înscriere: Numele complet al școlii/liceului, orașul, adresa şi codul poştal, numărul de elevi din fiecare clasă, numele profesorilor, număr de telefon şi e-mail-ul acestora.

IBR va furniza un nume de utilizator pentru fiecare clasă înscrisă/participant înscris, format din maximum 13 caractere.

Participarea la competiție este GRATUITĂ!

Fii pregătit pentru European Money Quiz! Exersează pentru a fi unul dintre câștigătorii concursului!

Toți elevii din România pot exersa pentru competiția națională pe platforma Kahoot! unde vor găsi întrebări de test în limba română.

Pentru a consulta Regulamentul European Money Quiz 2023 accesați butonul Descarcă de mai jos:

Descarcă

GHID conectare WEBINAR

Pentru a consulta GHID-ul de conectare la Webinar-ul European Money Quiz 2023 accesați butonul Descarcă de mai jos:

Descarcă

Succes!