EUROPEAN MONEY QUIZ

Au început înregistrările pentru finala națională a European Money Quiz, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani. Înregistrați-vă acum pentru a lua parte la concursul naţional care va avea loc joi, 28 martie, ora 14:00, când clasele din România vor concura între ele în timp real, pentru a ajunge în finalele europene, de la Bruxelles.

European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE), care este implementată în România de Asociația Română a Băncilor (ARB), în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român (IBR).

Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week, program care se va derula anul acesta în perioada 25-29 martie.

Concursul se desfăşoară în două etape:

1. Finala națională

Finalele naționale vor avea loc în peste 25 de țări, inclusiv România. Finala din România are loc joi, 28 martie 2019, ora 14:00, iar elevii participă online, din sala de clasă.

Jucând în echipe pe clase, elevii trebuie să răspundă la 15 întrebări tip grilă pe teme legate de educație financiară.

Testul este difuzat online prin intermediul platformei de învățare Kahoot!, ceea ce înseamnă că toate clasele participante în România concureaza între ele în mod direct și în timp real, în propria sala de clasă.

Câștigă clasa care oferă cele mai multe răspunsuri corecte, în cel mai scurt timp.

Premiul constă în…

O echipă formată din doi elevi reprezentanți ai clasei câștigătoare, împreună cu profesorul lor și directorul, vor participa la finala europeană a concursului, care va avea loc la Bruxelles. Costurile sunt acoperite în totalitate de organizatori.

2. Finala europeană

Finala turneului european va avea loc marți, 7 mai 2019, la Bruxelles.

Cei doi elevi câștigători din România vor juca împotriva elevilor din întreaga Europă, într-o finală live.

În cadrul finalei europene vor fi două runde de întrebări, în limba maternă (română, în cazul echipei din România). Fiecare rundă va avea 15 întrebări, similare, dar nu identice cu întrebările din finala națională.

Similar finalelor naționale, va câştiga echipa care răspunde corect la cele mai multe întrebări, în cel mai scurt timp.
Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 3.000 de euro, pe care clasa îl poate cheltui pe un proiect de alfabetizare financiară.

Cum pot participa?

Pentru a participa, rugați-vă profesorul să vă înscrie clasa printr-un email la adresa anca.strachinescu@ibr-rbi.ro, în care să trimită informațiile pentru înscriere: Numele complet al școlii, orașul, adresa şi codul poştal, numărul de elevi din clasă, numele profesorului, numărul de telefon şi e-mail-ul acestuia.

Profesorul care înscrie clasa în concurs va fi contactat de IBR pentru a i se furniza un nume de utilizator, ce va fi utilizat în toate înregistrările / comunicările cu organizatorii.

Cum mă pot pregăti?

Toți elevii din România pot exersa pentru competiția națională pe platforma Kahoot! unde vor găsi întrebări de test în limba română.

Pentru mai multe detalii despre desfășurarea concursului la nivel european accesați www.europeanmoneyweek.eu si www.kahoot.com unde veți găsi teste de practică pentru a vă pregăti pentru marea competiție!

Succes!