EUROPEAN MONEY WEEK

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) organizează, în săptămâna 14 – 18 martie 2016, cea de a doua ediţie a programului European Money Week. Institutul Bancar Român este partenerul educaţional al comunităţii bancare în această ediţie a programului.

Programul European Money Week, care a debutat în anul 2015, se desfăşoară simultan în statele membre ale Uniunii Europene fiind o acţiune iniţiată de asociaţiile bancare membre ale Federaţiei Bancare Europene (FBE). Obiectivul organizării European Money Week la nivelul Uniunii Europene este creșterea nivelului de conștientizare privind importanța educației financiare. Educația financiară promovează o relație echilibrată între clienți și bănci la nivel micro, iar la nivel macro clienții bancari educați asigură stabilitatea sistemului.

emw-2016

În cadrul primei ediţii a European Money Week, Asociaţia Română a Băncilor a lansat site-ul dedicat de educaţie financiară www.educatiefinanciara.info în dorinţa de a promova pentru publicul larg informaţiile de natură financiar bancară care permit asumarea corespunzătoare a drepturilor, obligaţiilor şi riscurilor de natură financiară.

La ediţia din acest an a programului European Money Week, Asociaţia Română a Băncilor şi Institutul Bancar Român organizează conferința „ROLUL INDUSTRIEI FINANCIARE ÎN ECONOMIE ŞI COSTUL EDUCAŢIEI FINANCIARE”, în data de 14 martie 2016, conform programului anexat. La această dezbatere vor participa reprezentanţii industriei financiare, ai mediului academic, mass media etc.

De asemenea, în data de 16 martie 2016, Asociaţia Română a Băncilor şi Institutul Bancar Român vor organiza seminarul „IMPORTANȚA EDUCAȚIEI FINANCIARE PENTRU UN TÂNĂR ANTREPRENOR”, conform programului anexat. Audienţa invitată este formată din studenţi/elevi în anii terminali.

Agenda seminar 14.03.2016

Descarca agenda

Agenda seminar 16.03.2016

Descarca agenda


Prezentari:

Sergiu OPRESCU
Presedinte Consiliul Director al ARB
si Presedinte Alpha Bank

Descarca

Felix DANILIUC
Presedinte Asociatia Societatilor Financiare din Romania

Descarca

Adrian MARIN
Membru in Comitetul de Directie al UNSAR

Descarca

Razvan FAER
Presedinte APERO

Descarca

IMG_8956
IMG_6331
IMG_8902
IMG_8885
IMG_8883
IMG_8879